Блаженний Папа Іван Павло ІІ подарував чашу для Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві
  • Пон, 12/08/2013 - 15:24

Під час першого робочого засідання Синоду Єпископів УГКЦ, що проходить у Києві, відбувся символічний акт. Владика Василь (Медвіт), Єпископ-помічник Донецько-Харківського екзархату, передав для Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві чашу і служебник, які використовував під час Літургії у спорткомплексі «Чайка» блаженний Папа Іван Павло ІІ. На той час владика Василь був відповідальним за будівництво Патріаршого собору.


 

 

Як розповів владика Василь, після Літургії Святіший Отець покликав його і сказав: «Я чув, що ви є відповідальним за будову собору в Києві. Прийміть цю чашу, щоб, коли освятите храм, могли використовувати її для відправ Божественних Літургій».

Як відзначив Блаженніший Святослав, «тепер настав той момент, коли владика Василь показав нам ці папські подарунки та виконав заповіт блаженного Папи Івана Павла ІІ, передавши це Патріаршому соборові».

«Це особливі реліквії, які ми зберігатимемо з особливим трепетом і великою увагою. Цей рік, можливо, збігатиметься з роком канонізації Папи Івана Павла ІІ», - наголосив Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ