Близько 2 800 дітей залишилися сиротами у зв'язку з нападами джихадистів в Конго
  • Срд, 28/11/2018 - 13:44

Християни в східній частині Демократичної Республіки Конго переживають неодноразові напади з боку джихадистів з «Міжнародної мусульманської оборони».

Угруповання атакує цілі села, ґвалтує жінок, знищує будинки і поневолює дітей, а потім знову ховається в лісі. Контакт служіння «Голос мучеників» в листопаді розповів, що близько 2 800 дітей залишилися сиротами в результаті насильства з боку «Міжнародної мусульманської оборони», повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Основне місто в регіоні, Бені, населяють переважно християни, але присутність там мусульман в останні роки зросла з 1% до 10%. «Міжнародну мусульманську оборону» описують як найбільш жорстоку ісламістську групу, вона пов'язана як з нігерійським «Боко харам», так і з сомалійським «Аль-Шабабом».

«Християни в Бені виконують настанову Ісуса підставляти іншу щоку», - сказав контакт «Голосу мучеників».

Після жалоби за загиблими, пояснив він, християни повертаються до повсякденних життєвих завдань - шукати їжу і навчати своїх дітей.

«Хваліть Бога за вміння цих віруючих прощати, а також просіть Його дати їм силу і стійкість», - закликали в місії.

«Голос мучеників» - некомерційна міжконфесійна християнська організація, чия робота присвячена допомозі переслідуваній церкві по всьому світу. Служіння було засновано в 1967 році пастором Річардом Вурмбрандом, який 14 років перебував у в'язницях комуністичної Румунії за свою віру в Христа. Його дружина, Сабіна, була в тюрмі три роки.