Близько півтори тисячі британських медиків виступили проти закону, що має дозволити аборти аж до народження
  • Втр, 27/06/2017 - 10:08

Майже 1500 лікарів і студентів-медиків підписали листа, в якому критикують «екстремальну» пропозицію збільшити термін проведення абортів аж до народження дитини, вважаючи, що вона «нанесе серйозного удару» репутації Британської медичної асоціації.

У листі, адресованому др. Антеї Моват, голові представницького органу профспілки лікарів, вони засуджують прагнення декриміналізувати аборти і попереджають її, що це поставить під загрозу репутацію БМА. «Якщо ці заходи будуть втілені, це означатиме запровадження абортів з будь-якої причини від 28 тижнів і, ймовірно, аж до народження», - зазначають вони.

«Як лікарі і студенти-медики, ми рішуче закликаємо Британську медичну асоціацію відкинути цей екстремальний крок», - йдеться у листі.

«Ми представляємо різні ставлення до питання абортів, однак вважаємо, що такий крок не відповідає ні нашим професійним обов’язкам, ні не висловлює бажання британських жінок по відношенню до законності та регулювання абортів», - зазначають підписанти, наголошуючи, що впродовж останніх років опитування показують, що все більша кількість жінок виступають за збільшення, а не зменшення обмежень на аборти.

«Як лікарі, ми є відповідальними за турботу про жінок і їх дітей впродовж вагітності і під час народження, а поточне законодавство, досить недосконале, є спробою визнати, що життя і здоров’я і матері, і дитини, потребують законного захисту. Було б неприпустимим для організації, що представляє нас, підтримувати таку радикальну позицію… щоб усілякий законний захист дітей був усунутий, ймовірно аж до миті народження», - наголошують у листі лікарі Великобританії.

Як інформує Catholic Herald, лист завершується словами: «Такий екстремальний хід не відображає поміркованих та розумних поглядів щодо цього питання більшості британських жінок та загалу, а також нанесе серйозного удару по репутації як Британської медичної асоціації, так і професії медика загалом».