«Бог є справжнім щастям для молодої людини», - владика Димитрій (Григорак), єпарх Бучацький
  • Чтв, 23/05/2019 - 13:20

В Катедральному Соборі Верховних Апостолів Петра і Павла 18 травня 2019 р. Б. відбувся VII з'їзд молоді Бучацької єпархії УГКЦ на тему «7’я і Я», який розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпарх Бучацький, владика Димитрій (Григорак) у співслужінні священиків єпархії, які разом з молоддю прибули на з’їзд.

Звертаючись до молоді, владика заохотив любити найперше своїх рідних, з якими розділяємо кожен день нашого християнського життя. Вміти сказати мамі і татові: «Я Тебе люблю» і своїми вчинками, відношенням до них, це потверджувати. А також супроти братів і сестер, друзів, плекати ті відносини, які нас будують і дають нагоду зростати в гідності дітей Божих.

«Вчімося любити наших ближніх такою любов’ю, якою каже Бог, а не так як пропонує світ.

Ви є повні сил і енергії, на порозі дорослого життя, і тому для вас є важливо щоб ви вибрали правильну дорогу. В житті є один шлях - це Господь, а манівців є багато. Всі прагнуть бути щасливими, але Бог є справжнім щастям для молодої людини. Важливо в вашому віці не помилитися, якщо шукаєте Бога разом з батьками, з священиками, з Церквою, то обов’язково знайдете», - заохотив єпископ.

Згідно програми з’їзду - ігри, банси, тематичні конференції та гра-квест по місту, незважаючи на погодні умови, дали чудову нагоду молодим людям побути разом, почерпнути для себе багато цікавого. А підняті теми про сім’ю, та спільна молитва спонукала до глибшої призадуми над власним життям. Під вечір учасники розважилися завдяки чудовим пісням у виконанні гуртів «Ladies` TRIO» і «POPRY VSE».

Після подячної молитви молоді люди, які стали між собою друзями, з морем вражень роз’їхались по домівках і неодмінно чекатимуть наступного року, щоб знову зустрітися.

с. Марія Кузь