«Богдан Гаврилишин передусім був людиною віруючою», – Блаженніший Любомир
  • Втр, 25/10/2016 - 22:50

«На смерть Богдана Гаврилишина можна дивитися з однієї сторони, як на велику втрату для нас, бо це була дуже талановита людина, але з другої сторони в меті свого життя, Він вже щасливий», – про це говорив Блаженніший Любомир Гузар в коментарі для прес-служби Київської архиєпархії УГКЦ про відхід до Господа відомого українця Пана Богдана Гаврилишина.

Блаженніший Любомир пригадав, що з Паном Богданом знався як з пластуном, та мав неодноразову нагоду зустрічатись з ним як в Україні, так і поз її межами: «Він займав дуже поважні пости, був радником наших президентів та чи неєдиним українцем, який був членом Римського клубу. Це дуже престижно!», – наголосив Він.

Верховний Архиєпископ Емерит звернув увагу на те, що виразною у Пана Гаврилишина була турбота про молодь, як про майбутнє України: «Бувши пластуном, Він часто старався допомагати молодим людям. На різні способи дбав, щоб молодь могла зайняти відповідні позиції в суспільстві, та щоб гідно приготовлялися на зрілий життєвий шлях. Одним словом, він мав велику надію на молодь! Для цього Богдан робив багато заходів та проектів. Думаю, що цього з Його відходом нам мабуть забракне. Дізнавшись про цю звістку, я подумав, нема Богдана, то буде тепер певна прогалина. Проте маю надію, що скоріше, або пізніше, появиться хтось подібний до Нього. Хтось, хто продовжить цю справу з такою ж самою турботою та опікою», – сказав Він.

Та найважливішим за словами Блаженнішого є те, що Богдан Гаврилишин перш за все був людиною віруючою: «Звісно, Він загалом залишається знаний та шанований як добрий економіст, та як той, хто робив великі інвестиції в українську молодь. Проте, будучи дуже поважним, діяльним та заслуженим українцем, Він запам’ятався як той, хто дуже серйозно ставився до релігійних справ. Передусім він був людиною віруючою, для якої релігія була дуже важлива та жива», – зауважив Він.

Зазначимо, що похоронні відправи розпочнуться у п’ятницю 28 жовтня 2016 р., о 16:00 в храмі Святого Миколая Чудотворця УГКЦ, що на Аскольдовій Могилі у Києві. Під час цілонічних чувань, варту нестимуть пластуни, та будуть проведені молитви за участі різних хорів Києва.