Богохульні плакати в Загребі збурили католицьку і мусульманську громадськість Хорватії
  • Птн, 18/01/2013 - 00:00

17 січня хорватська столиця пробудилась обклеєною  плакатами із зображенням «діви марії» у лесбійських обіймах. Плакат рекламував виставу одного з загребських театрів, керівництво якого є близьким до теперішньої хорватської  влади.

 

Плакат, за розпорядження міського голови Загреба Мілана Бандіча, було усунуто зі Загребських вулиць комунальними службами. Своє рішення міський голова аргументував тим, що плакат своєю богохульністю ображає релігійні почуття громадян. Проти скидання богохульного плакату гостро протестувала міністр культури Республіки Хорватія Андреа Златар Віоліч, яка вважає що це випадок гострої цензури і що плакат нікого не ображає .

 

Релігійні організації та спільноти дотримуються протилежної думки. Католицькі мирянські організації виразили підтримку діям загребського міського голови, а також виразили гострий протест с приводу чергового богохульного нападу на релігійні почуття віруючих.

 

До протестів також доєднався і глава мусульман Республіки Хорватія д-р Азіз Хасановіч, який охарактеризував плакати, як такі, що ображають іслам та мусульман, оскільки Марія, мати Ісуса, для мусульман є дуже шанованою особою. Заяви міністра культури Хорватії д-р Хасановіч назвав неприйнятними у цивілізованому суспільстві.

 

За матеріалами хорватських ЗМІ