Болівія: напад на резиденцію єпископату
  • Птн, 26/11/2021 - 11:12

Бомбовий напад на резиденцію Конференції єпископів Болівії відбувся 24 листопада в Ла-Пас. На щастя, обійшлось без жертв, втрати лише матеріальні.

Бомба вибухнула біля входу до будинку, де розташована резиденція КЄБ. Як зазначив секретар єпископату у справах душпастирства, хоч не було смертельних жертв, а матеріальну шкоду можна направити, в результаті вибуху могли постраждати невинні особи.

Конференція єпископів опублікувала запис з камери спостереження, на якому видно, як особа з кепкою на голові і в рукавицях несе якийсь предмет, залишає його біля дверей резиденції і втікає. Через 20 секунд наступає вибух.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальність за вчинений напад, однак вважається, що він може бути пов’язаний із позицією Церкви щодо недавнього випадку 11-річної дівчини, яка завагітніла в результаті зґвалтування. Єпископи закликали владу оборонити життя як жертви насильства, так і її дитини. Вони нагадали, що нікого не можна примушувати до аборту, навіть у випадку сексуального насильства, "оскільки в Болівії аборт є злочином".

Після цієї заяви група демонстрантів зібралась 27 жовтня біля резиденції єпископату і помалювала її стіни фарбою.