Бостон: створено групу священників, котрі уділяють Таїнство єлеопомазання зараженим коронавірусом
  • Пон, 27/04/2020 - 19:14

У Архидієцезії Бостона створено групу священників, котрі проживають разом у стратегічних локаціях поблизу лікарень і уділяють Таїнство намащення хворих пацієнтам, зараженим COVID-19.

Священники-волонтери, котрі висловили бажання увійти до складу цієї групи, проживають разом зі своїми співбратами, головним завданням котрих є бути доступними тоді, коли виникне потреба уділити Таїнство єлеопомазання. Своє служіння вони розпочали 18 квітня.

В окрузі Саффлог, де розташований Бостон, є близько 9 тисяч підтверджених випадків зараження коронавірусом, станом на 24 квітня.

«Ми вдячні за те, що наші священники мають змогу відвідувати у лікарнях важкохворих, котрі потерпають від коронавірусу, і можуть уділити їм Таїнство намащення хворих», - зазначає кардинал Шон О’Мейлі.

«Це дуже важливо також і для родичів, котрі не мають змоги відвідувати своїх найдорожчих у лікарні, котрі лікуються від коронавірусу. Наші священники вважають, що така нагода – благословення у їхньому служінні. Крім того, знаємо про позитивні відгуки про їхні візити від персоналу лікарень».

Загалом в архидієцезії Бостона є 80 підготовлених священників, 30 з яких зараз активно уділяють Таїнство, а решта напоготові підмінити їх і допомагають у їхніх потребах (в тому числі забезпечують їх продуктами харчування), інформує Catholic Herald.

«Дуже важко бути священником і не мати змоги уділяти вірним Таїнства, тому вважаю, що така нагода – чудове рішення робити те, для чого ми були висвячені», - пояснює о. Том Макдональд, віцеректор семінарії св. Івана в Бостоні та один із волонтерів. – «Наших семінаристів ми навчаємо, що священник, як пожежник, заходить в палаючий будинок, а не втікає з нього».