Бойовики «Боко харам» покалічили жінок на півночі Камеруну
  • Пон, 05/08/2019 - 11:39

Бойовики екстремістської організації «Боко харам» напали на селище Галагарі в католицькій єпархії Ягуа вночі 29 липня.

За інформацією міжнародного католицького фонду «Допомога Церкві в потребі», терористи увірвалися в будинки і силою забрали з собою жінок на околицю міста. Там кожній з полонянок вони відрізали одне вухо, після чого відпустили, погрожуючи новими нападами. Джерелам фонду відомо як мінімум про трьох жінок, які постраждали під час нападу «Боко Харам», яких камерунські військові доставили в госпіталь в 260 км від їхнього села, де вони отримали медичну допомогу.

Незадовго до нападу на Галагарі бойовики атакували два сусідні села, де вбили трьох осіб з місцевих загонів опору. Жителі місцевості дуже налякані, але у них немає вибору, окрім як залишатися в своїх селах - вони живуть сільським господарством і зараз - в сезон дощів - очікують швидкого врожаю, повідомило джерело.

«Боко харам» - заснована в Нігерії радикальна ісламістська організація, відома з 2002 року, мета якої - встановлення шаріату на всій території Нігерії та викорінення західного способу життя. У 2009 році бойовики угруповання ініціювали безладдя в штаті Баучі на півночі країни, нападаючи на християнські церкви і поліцейські відділки. В даний час угруповання тероризує жителів кількох країн, включаючи Камерун, Чад і Нігер. У 2014 році Рада безпеки ООН включила «Боко харам» в список терористичних організацій, а роком пізніше угруповання змінило назву на «Західноафриканську провінцію Ісламської держави» *