Бойовики розгромили православну церкву ХІХ століття в Троїцькому
  • Пон, 02/03/2015 - 17:44

Село Троїцьке Попаснянського району знаходилося на постійній лінії вогню під час боїв за Дебальцеве, тому піддавалося практично безперервним обстрілам і витримало кілька штурмів бойовиків за участю танків і російських регулярних військ.

Більшість селян виїхали на безпечні території, зараз у Троїцькому проживає всього близько 300 осіб (в мирний час було більше тисячі), повідомили Цензор.НЕТ в прес-службі Глави Луганської ОДА Геннадія Москаля.

Лінії електропередач тут перебиті, повалені опори, торгові точки закриті, автобусного сполучення немає. Продукти в Троїцьке завозять тільки з гуманітарними вантажами, один з яких (20 тонн продуктів харчування) привіз Геннадій Москаль.

"З початку лютого Троїцьке нещадно обстрілювали з "Градів" і артилерії, тут купа розбитих житлових будинків, є загиблі серед мирних жителів, - розповідає Москаль. - Крім того, бойовики розбили кам'яну православну церкву, побудовану ще в 1840-му році. Навколо церкви купа воронок від обстрілів, а деякі снаряди потрапили прямо в будівлю, пробили дах і вибухнули всередині. Вівтар повністю розбитий, ікони посічені осколками, священні книги валяються на землі ... Це один з найбільших православних храмів Луганщини, який пережив дві війни - громадянську і другу світову війну, а також радянську владу. Храм не змогли знищити ні німецькі загарбники, ні комуністи-безбожники, його зруйнували тепер ті, хто називає себе поборниками "православного світу". Ніякого сенсу обстрілювати церкву і школу не було, тут не дислокувалися українські військові . Найближчий опорний пункт - на околиці Троїцького за три кілометри звідси ... ", - зазначив Москаль.