Бойовики в Нігерії зажадали 275 млн доларів за звільнення 15-річної християнки
  • Чтв, 01/11/2018 - 16:03

Ісламське радикальне угрупування «Боко Харам» у Нігерії зажадало 100 млрд нігерійських найр (275 млн доларів США) за звільнення 15-річної Леа Шарібу. Вона єдина з понад 100 викрадених школярок залишається в полоні через те, що відмовилася відректися від своєї віри в Ісуса Христа і прийняти іслам.

Бойовики викрали її та ще 109 школярок із Державного науково-технічного коледжу для дівчаток у штаті Йобе 19 лютого. Більшість дівчаток відпустили приблизно за місяць, п'ятьох дівчаток убили, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Друг сім'ї Джоса Глоріа Самді Пулду розповіла, що для близьких Леї сума в 100 млрд найр непідйомна, тому вони продовжують молитися і сподіваються, що уряд знайде спосіб звільнити дівчинку.

«Я розмовляла з батьками Леа в неділю (28 жовтня). Усе, що ми можемо – тільки молитися, – сказала вона. – Ми молимося за Лею, ми молимося за уряд, ми молимося за «Боко Харам» і всіх інших. Нехай Бог втрутиться в цю ситуацію».

Неназване джерело з уряду підтвердило в неділю, що ісламські радикали вимагали зазначену вище суму грошей за дівчинку. Джерело запевнило, що уряд Нігерії працює над її звільненням.

Напади «Боко Харам» почалися в 2009 році, тоді бомбили урядові будівлі, церкви, міста і села. Нещодавно вони стратили двох співробітників Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Так бойовики «Боко Харам» попередили уряд Нігерії і міжнародне співтовариство про те, що їхні погрози реальні. У відео, яке вони опублікували раніше в жовтні, бойовики сказали, що Шарібу залишиться «в рабстві до кінця життя».

16-річна Аміра Адаму Мохаммед, яка також була серед тих, кого випустили джихадисти, розповіла журналістам, що «Боко Харам» має намір залишити Шарібу «доти, поки вона не навернеться в іслам».

Правозахисні організації, серед яких «Врятуйте переслідуваних християн» (Save the Persecuted Christians), закликали всіх почати діяти, щоб допомогти звільнити Леа Шарібу.

«Чи знає світ про те, що відбувається? Їх це взагалі хвилює? Чому суспільство нічого не робить для Леї? Для всіх інших жінок і дівчат? Як американські християни, ми більше не можемо закривати очі на те, що відбувається у світі з нашими братами і сестрами», – сказав Лаугесен, засновник і директор організації «Save the Persecuted Christians».