Брифінг з приводу відходу до вічності Блаженнішого Любомира
  • Чтв, 01/06/2017 - 16:27

На брифінгу, що відбувся 1 червня 2017 року у конференц-залі Курії Львівської Архиєхпархії, було повідомлено розпорядок заупокійних Богослужень щодо перебування у Львові тіла Блаженнішого Любомира.

Вірні Львівської Архиєпархії матимуть нагоду молитовно долучитися до прощання із Блаженнішим Любомиром у Архикатедральному Соборі святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5).

Розпорядок заупокійних Богослужень:

Четвер, 1 червня
Близько 19.00 – Прибуття похоронного кортежу до Архикатедрального Собору Святого Юра у Львові. Панахида, яку очолить Блаженніший Патріарх Святослав.

П’ятниця, 2 червня
10.00– Заупокійна Архиєрейська Літургія в Архикатедральному Соборі Святого Юра.

18.00 – Чин Монашого Парастасу (служитимуть настоятелі монаших спільнот)

Молитовні чування у Соборі Юра відбуватимуться цілодобово протягом усього часу перебування тіла Блаженнішого Любомира у Львові.

Субота, 3 червня
9.00 – Заупокійна Архиєрейська Літургія в Архикатедральному Соборі Святого Юра (очолює Блаженніший Святослав).

Скорботна хода вулицями Львова до храму Святого Архистратига Михаїла. Панахида.
Від’їзд похоронного кортежу до Києва.

 

Віряни, що прибудуть до Львова на прощання із Блаженнішим Любомиром, зможуть зупинитися автобусами чи приватним транспортом на приватних паркінгах:

-         Біля «Арени Львів»;

-         Біля «Епіцентру» (вул. Городоцька та вул. Б. Хмельницького)

-         на Галицькому перехресті.
 

З цих трьох точок курсуватимуть шатл-баси, які довозитимуть всіх, хто бажає попрощатись з Блаженнішим, в зону наближену до Собору святого Юра. Шатл-баси курсуватимуть цілодобово, починаючи з 05.00 год ранку 2 червня до 15.00 год. 3 червня.
Для забезпечення громадського порядку і гарантування безпеки вірян, передбачено  перекриття вулиць, прилеглих до Собору Св. Юра, де відбуватиметься прощання.
З 18.30 год сьогодні, 1 червня, перекритими будуть: вул. Листопадового Чину від вул. Б. Лепкого, а також прилеглі до неї – вул. Гоголя та вул. І. Огієнка від вул. Городоцької; вул. Матейка та вул. Новаківського від вул. К. Рилєєва; вул. Устияновича від вул. Професорської; вул. Озаркевича та вул. Шептицьких до вул. Сєченова; вул. Митрополита Андрея до вул. Митрополита Ангеловича.
Львівська міська рада звертається до мешканців та гостей міста з проханням у п’ятницю та суботу без нагальної потреби утриматись від користування приватним автотранспортом. Це необхідно заради уникнення ускладнень руху у місті. Також буде збільшено кількість одиниць транспорту на нічних маршрутах.