Британський єпископ: боротьба за pro-life цінності – це боротьба за збереження нашої цивілізації
  • Птн, 22/04/2016 - 12:17

Єпископ Шрусбері (Великобританія) Марк Девіс прирівняв боротьбу за недоторканість і святість людського життя до боротьби за знищення рабства та боротьби проти нацизму. Про це повідомляє pro-life портал «LifeSite».

Про це владика Девіс заявив, звертаючись до членів британського Товариства захисту ненароджених дітей. Єпископ закликав членів Товариства продовжити боротьбу за скасування законів, які нищать людське життя, але також і наголосив, що ця боротьба буде важкою. Оскільки, на його думку, боротися за зміну законодавства – замало. Потрібно провадити боротьбу за зміну ментальності суспільства.  

Як приклад витривалості у боротьбі за повагу до кожної людини владика Девіс назвав приклад Вільяма Вілберфорса, який кінцем ХVІІІ – початком ХІХ століття провадив боротьбу за скасування рабства негрів. 

Єпископ Шрусбері також зазначив, що хоча Вінстон Черчіль не був релігійною людиною, однак від добре розумів роль християнства у житті нашої цивілізації. Тому, у 1940 році Черчіль заявив, що борячись проти нацизму, британці боряться не тільки за власне виживання, але за саме існування християнської цивілізації.

На переконання владики Девіса, теперішня боротьба проти «культури смерті», яку ведуть pro-life активісти – це сьогоднішня боротьба за збереження християнської цивілізації, аналогічна до боротьби проти нацизму.