Буддисти переслідують християн на Шрі-Ланці
  • Нед, 11/05/2014 - 01:06

Впродовж цього року вже близько 40 християнських церков різних конфесій стали жертвою нападу буддійських екстремістів

На острові Шрі-Ланка більшість населення становлять буддисти, і впродовж останніх років там посилились напади на християн і мусульман, організовані екстремістськими організаціями, в яких дуже часто провідниками є буддистські монахи.

Місцева влада, яку ООН і релігійні меншини критикують за бездіяльність щодо актів насилля, вирішила створити спеціальну урядову комісію, що займатиметься проблемами конфліктів між буддистською більшістю і релігійними меншинами. Однак очільники різних християнських церков не вірять в результативність і щирість таких дій державної влади.

Священик Еммануел Себамалаї, котрий працює в єпархії Маннар, зазначив, що «нова комісія не зможе вирішити існуючу кризу, а її створення лише підтвердить, що існує проблема у відносинах між буддистами і визнавцями інших релігій. Фактично буддійські екстремісти відчувають підтримку влади і тому безкарно нападають на релігійні меншини».

В свою чергу провідник «Sinhala Ravaya», однієї з буддійських організацій, рішення президента прокоментував так: «Відповідно до Конституції, обов’язком влади є охороняти буддизм, а не давати дозвіл на діяльність християнських церков».

За матеріалами wiara.pl