«Будьте щасливими так, як пропонує Господь, а не світ, бо ви - майбутнє Церкви і України», - Владика Димитрій (Григорак), ЧСВВ
  • Нед, 22/05/2016 - 09:30

З нагоди ІV з’їзду молоді під назвою: «Блаженні милосердні» Архиєрейську Святу Літургію очолив Єпарх Бучацький владика Димитрій (Григорак), у співслужінні єпархіальних отців, в Катедральному Соборі Верх. Апостолів Петра І Павла 21 травня 2016 р.Б..

Велика кількість учасників, які, зареєструвавшись, поспішали до храму, активно взяли участь у Літургії. Молодь та діти мали нагоду посповідатися, адже було залучено багато сповідників.

Владика Димитрій радо привітав учасників з’їзду та подякував за таку чисельну присутність. «Цей з’їзд є також для того, щоб ви побачили, що Церква є не тільки в вашому селі чи місті, а й в цілій нашій Бучацькій єпархії. Церква є великою-великою Божою Родиною. Пізніше ви ще побачите її у більшому форматі, коли поїдете на Всесвітній з’їзд молоді до Кракова цього року…».

Відтак у своєму зверненні преосвященний владика заохотив молодь завжди вибирати добро, а не зло. На прикладі апостолів Якова та Івана пояснив що: «Гріх є найбільшим ворогом людини. Месія прийшов, щоб перемогти гріх. Коли ми є з Богом, то гріх не може нами володіти. Тільки чиста дорога веде нас до Христа». Вкінці єпископ побажав молодим людям: «Будьте щасливими так, як пропонує Господь, а не світ, бо ви - майбутнє Церкви і України».

Голова Молодіжної Комісії Бучацької єпархії о. Мар’ян Лемчук разом з учасниками з’їзду щиро подякували духовному пастирю - владиці Димитрію за благословення в проведенні даного заходу.