"Будьте свідками Божого милосердя навіть по ту сторону ґратів" - Блаженніший Святослав до в'язничних капеланів
  • Срд, 12/12/2018 - 11:47

У Львові з 10 по 11 грудня 2018 р. Б. в приміщенні Патріаршого дому відбувся семінар для капеланів тюремного служіння УГКЦ «Душпастирська практика в'язничного служіння».
З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського Кир Володимира Війтишина у семінарі взяли участь також в'язничні душпастирі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ о.Арсен Панчак та о.Василь Сливоцький.

Розпочався семінар Архієрейською Службою Божою, яку очолив владика Петро Лоза, єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ, який здійснив освячення євхаристійних наборів і риз для потреб тюремного служіння.

"Ми є місіонерами Божої любові в місцях позбавлення волі" - звернувся преосвященнй владика до в'язничних капеланів і наголосив про необхідність постійно показувати засудженим цінність їхнього життя, дарованого Богом.

У вівторок, 11 грудня, учасники семінару мали нагоду спільно молитися на Архієрейській Літургії, яку очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав у співслужінні єпископів Постійного Синоду, який розпочався в Патріаршому домі. "Будьте свідками Божого милосердя навіть по ту сторону ґратів" - звернувся Блаженніший Святослав до в'язничних капеланів у своєму привітальним у слові.

Отець Костянтин Пантелей, керівник відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України розповів капеланам про те, як відбувається взаємодія із структурами ДКВС та Пробації.

Також впродовж семінару душпастирі ознайомилися з досвідом співпраці у пенітенціарному служінні Церкви і держави в Англії та про духовну опіку для службовців в рамках презентації "Поліційне капеланство". Також для учасників семінару відбулася презентація документальної короткометражки “Небо над головами” про історію підлітка, який відбував покарання у Прилуцькій виховній колонії.