Будуймо наше християнське життя на міцній основі – Христі!,- Папа
  • Птн, 06/12/2019 - 09:58

Будуймо наше життя на надійній скелі, якою є Христос, і тоді будемо щасливі. До цього закликав Папа Франциск у проповіді під час Святої Меси в «Домі святої Марти» 5 грудня 2019 р.

Заклик до будування всього нашого життя на надійному фундаменті, яким є сам Ісус Христос, був у центрі проповіді Святішого Отця під час Євхаристійного Богослужіння у каплиці ватиканської резиденції «Дім святої Марти» в четвер, 5 грудня 2019 р. Опираючись на євангельському уривкові з Євангелія від святого Матея, Єпископ Риму перестеріг перед небезпекою будувати життя на переминаючих, тимчасових речах. Мудра людина, як навчає Святе Письмо, будує свій життєвий дім на скелі, на міцній основі, на Христі.

Господь – надійна і міцна основа

Основою християнської надії є сам Христос. «Хто ввіряється Господеві, той завжди буде у безпеці, бо його фундамент закладений на скелі. Про це звіщає Ісус у Євангелії. Він говорить про мудрого чоловіка, який збудував свій дім на скелі, тобто на довірі Господеві», – наголосив проповідник.

Натомість, немудра людина будує своє життя на піску, тобто на зовнішніх речах, однак, це основа є ненадійною, вона не витримує подуву сильного вітру та проливних життєвих дощів. Папа зазначив, що в житті, як і б будівництві, якщо основа не є надійною, вся конструкція валиться. Буревії та зливи трапляються у житті кожного без винятку, тому, щоб витримати, щоб не впасти під час труднощів та випробувань, необхідно бути збудованими на Христі Ісусі, Який є нашим надійним і непорушним фундаментом.

Зміна життя і будування на Христі

Аби змінити життя, не вистачить лише накласти на нього макіяж: справжня переміна вимагає змінити основу, тобто, будувати на Христі! Християнське життя, збудоване на зовнішніх речах, не встоїть! І лише той, хто визнає себе грішником і слабким, хто бажає спасіння, справді будує своє життя на Христі.