«CatholicVote» закликала американських виборців-католиків до подальшої боротьби
  • Чтв, 05/05/2016 - 12:55

Американська громадська ініціатива «CatholicVote» розповсюдила звернення до своїх прихильників, у якому йдеться про подальшу поведінку ініціативи у президентських перегонах після того, як стало очевидним, що Дональд Трамп має усі шанси бути іменованим кандидатом у президенти США від Республіканської партії.

Автори звернення ставлять питання: що в даній ситуації мають робити вірні католики? Адже є три можливості 1) не брати участь у голосуванні; 2) голосувати за третього кандидата; 3) голосувати за «менше зло».

На переконання «CatholicVote» не брати участь в голосуванні є повністю аморально.

Стосовно голосування за Дональда Трампа висуваються наступні застереження: Трамп публічно до недавнього часу підтримував «право» на аборт, вінансував відвертих ворогів Церкви, він не має ніяких фундаментальних принципів. Трамп, як президент, на думку «CatholicVote» може стати катастрофою для країни.

У той же ж час Гілларі Клінтон ставиться вороже до всього у що католики вірять – від святості людського життя до недоторканості релігійної свободи.  У «CatholicVote» вважають, що більшого ворога ніж президент США Гілларі Клінтон американська сім’я не буде мати. Голосування за Клінтон цілковито противиться католицькому сумлінню.

Для «CatholicVote» ситуація, що склалася, виглядає складною, але покищо не безнадійною. На їхню думку багато залежить від того кого Трамп обере собі у віце-президенти, хто є його кандидати в судді Верховного суду. Тому, «CatholicVote» не виключає можливості, що Трамп може стати «меншим злом», за яке буде необхідно голосувати.

Оскільки на переконання «CatholicVote» сьогодні у США свобода віросповідання залишається серйозно загороженою у першу чергу через медичне страхування, запроваджене Бараком Обамою та засиллям ЛГБТ-лобі, а також серйозною проблемою залишається державне фінансування мережі абортивних клінік у власності «Planned Parenthood», католики мусять продовжувати боротьбу за свої права, в тому числі й у політичній площині.