«Це крок вперед», - єпископ Станіслав Широкорадюк задоволений зустріччю з владою
  • Суб, 24/05/2014 - 10:06

Про гуманітарну допомогу для малозабезпечених верств населення говорили 23 травня представники Церкви і влади. Найбільше проблем створюють митниці, які затримують опломбовані вантажі на митних складах. Влада пообіцяла за 10 днів видати усі документи на вантаж і спростити пакет необхідних документів.

Представники Церков, які займаються харитативною діяльністю, сьогодні, 23 травня, розповіли представникам влади про проблеми, які стоять перед ними у цій справі.

Голова Комісії релігійної місії «Карітас-Спес» єпископ Станіслав Широкорадюк розповів, що існує величезна проблема на кордоні з розмитненням вантажу. За той час, що влада не працювала, вантажі стояли на складах. За те, що вони не були розмитнені, було виписано багато штрафів.

Представники влади пообіцяли зняти штрафи і протягом 10 днів повернути усі документи на вантаж. За результатами зустрічі також буде створена комісія, яка розробить нові норми розмитнення і спростить пакет документів.

«Я дуже задоволений зустріччю. Розмова була конструктивна і ми зробили крок вперед, - заявив єпископ Станіслав Широкорадюк для Католицького Медіа-Центру. - Раніше ми місяць чекали, два, а інколи й рік. На зустрічі влада пообіцяла зробити все за 10 днів. Це дуже великий успіх».

Владика сподівається, що відтепер не буде таких проблем з гуманітарною допомогою на кордонах і вантаж приходитиме швидше.

Католицький Медіа-Центр