Центральна Африка: новий госпіталь на кошти Ватикану
  • Срд, 19/07/2017 - 16:37

Днями в столиці Центральноафриканської Республіки, місті Бангі, було закладено наріжний камінь нової педіатричної лікарні - проекту, який здійснюється за фінансової підтримки ватиканського фонду "Bambino Gesù".

Церемонію, на якій були присутні прем'єр-міністр і ряд державних чиновників, а також мер міста, очолив Президент країни Фастен-Аршанж Туадера. Святий Престол представляли співробітники Апостольської нунціатури в Республіці і голова фонду "Bambino Gesù" Маріела Енок.

Йдеться про реконструкцію старого корпусу існуючої лікарні, який по суті був порожній. Нова будівля стане відділенням для дітей з недоїданням - дуже важкої і, на жаль, широко поширеною в країні патології. До того часу вони тіснилися в наметах. Під час будівництва територія лікарні буде розширена. Крім лікувальних приміщень буде передбачений освітній сектор для матері. Роботи почнуться відразу після детального геологічного і структрурного аналізу майданчика.

Ватиканський фонд "Bambino Gesù" приєднався до реалізації проекту в Бангі навесні 2016 року, після того як папа Франциск урочисто відкрив Надзвичайний Ювілейний Рік Милосердя, почавши з відвідування саме столиці Центральноафриканської Республіки, де висловив побажання, щоб Католицька Церква надавала конкретну допомогу місцевим жителям, головним чином, хворим дітям.

З тих пір Ватиканська педіатрична клініка "Bambino Gesù" почала оплачувати роботу медиків і санітарного персоналу лікарні в Бангі. У будівлі були проведені роботи по заміні біологічного фільтру, санітарно-технічного обладнання, душових приміщень.

Перший позитивний результат виявився в статистиці дитячої смертності в країні, яка вже деякий час демонструє тенденцію до зменшення.

У вересні 2017 року на кошти фонду "Bambino Gesù" на медичному факультеті Державного університету Бангі почнуться навчальні курси для майбутніх педіатрів, які потім будуть спрямовані на роботу в нову лікарню.