Церковна революція в Китаї
  • Втр, 24/04/2018 - 14:19

Культуркампф набуває нового обличчя в Китайській Народній Республіці. Протестантські Церкви у співпраці з Комуністичною партією видали документ комплексної зміни християнства на соціалістичну доктрину.

Дві Протестантські Церкви в Китаї взялися за цензуру Біблії згідно з вказівками соціалістичної партії. З книги усунуть всі посилання на духовність, за винятком справ на користь бідних. Операція є частиною більш широкого плану так званої сінізації, яка передбачає, серед іншого, заміну християнства в Китаї на китайське християнство.

Програма, запланована на п'ять років, має на меті разом з комуністичною партією підтримувати соціалістичні цінності, написати так звану світську версію Біблії, проповідувати соціалізм і китайський патріотизм у церквах, а також академічний розвиток і викладання історії, філософії і теології китайців. До того ж, планується підготувати партійно-християнські пропагандистські матеріали, що називатимуть освітніми.

Окрім усунення надприродних елементів і заміни їх певною формою соціалістичного вчення, також планують культурні зміни. Вони відбудуться в церковній музиці, архітектурі, живописі, каліграфії та навіть вбранні, щоб забезпечити китайське християнство всіма можливими способами вираження. У документі визнається, що благодійна та соціальна праця має керуватися гаслом: «Люби ближнього свого, як себе самого».