Церковні лідери Бразилії виступають проти декриміналізації абортів
  • Срд, 08/08/2018 - 15:27

Представники Церкви Бразилії звернулись до Верховного Суду країни, виступаючи проти декриміналізації абортів. «Право на життя є найбільш основоположним правом», - зазначають вони.

Посилаючись на вчення Католицької Церкви, що захищає життя від миті зачаття до природної смерті, єпископи наголошують, що ця справа не належить до компетенції суду.

«Яким чином Верховний Суд пояснить смертну кару для невинної, беззахисної людської особи, щоб виправдати нашу неспроможність видати адекватну громадську політику, коли йдеться про репродуктивні права жінок?», - заявив єпископ Рікардо Хоерпес з Ріо Ґранде.

Як інформує Catholic Herald, Верховний Суд Бразилії готується до розгляду справи щодо декриміналізації абортів. На даний час у Бразилії діє один із найсуворіших законів про аборти в світі. Він дозволяє проведення аборту лише у випадку, коли ненароджена дитина хвора на енцефаліт, коли вагітність наступила в результаті зґвалтування або коли життя матері є в небезпеці.

Слухання у Верховному Суді повинно відбутись наступного понеділка, а рішення має бути виголошене приблизно через 10 днів.

Місцеві єпископи наголошують, що питання декриміналізації абортів має розглядатись представниками народу, в Конгресі, а не в суді. Єпископська конференція закликала усі парафії в четвер дзвонити у всі дзвони, щоб привернути увагу до цієї справи.

Промовляючи біля підніжжя статуї Христа Спасителя, кардинал Орані Жуан Темпеста зазначив: «Ми хочемо, щоб в дзвони били не лише в Ріо, але й по всій Бразилії, щоб звернути увагу до такого важливого моменту в нашій історії і щоб закликати до гарантування недоторканності права на життя».

Через кілька днів після розгляду справи у Верховному Суді Бразилії, законодавці Аргентини повинні проголосувати за закон, який має зменшити обмеження на аборти.