Церква на Філіппінах почала акцію проти досудових вбивств, які практикує поліція
  • Нед, 07/08/2016 - 14:14

Католицька Церква на Філіппінах розпочала акцію «Не убий», яка покликана сприяти повазі до людського життя. Церква гостро засуджує досудові страти, які набрали розмаху на Філіппінах з приходом до влади нового президента, інформує агенція «Fides».

За даними неурядових організації уже більше як 400 людей стали жертвами вбивств, які практикує філіппінська поліція у боротьбі з наркокартелями. Багато хто вважає головним натхненником цих вбивств є новий філіппінський президент Родріґо Дуарте.

Запущена Церквою кампанія в першу чергу має об’єднати родичі сімей жертв позасудових поліційних вбивств. Отець Атілано Фахардо, один із організаторів акції «Не убий» закликає родичів жертв до спільної молитви, щоб в державі відновилася повага до людського життя.

Конференція католицьких єпископів Філіппін минулого тижня своїм звернення до філіппінського народу гостро засудила практику позасудових вбивств, які вчиняє поліція і так звані народні дружини президента Дуарте, як злочині й такі, що порушують фундаментальні людські права.