Церква США збере кошти для християн і жертв насильства на Близькому Сході
  • Срд, 20/08/2014 - 19:46

Церква у Сполучених Штатах організує спеціальну збірку для гуманітарної допомоги та душпастирських потреб християн, а також інших жертв насильства на Близькому Сході. Американський єпископат оголосив, що збір коштів відбудеться впродовж перших двох вихідних у вересні у всіх храмах США. Зібрані кошти використає Католицька Організація надання допомоги (Catholic Relief Services – CRS) та інші католицькі організації, які співпрацюють з Церквою на Близькому Сході, особливо в Іраку, Сирії та в секторі Газа.

«Серед нескінченої кризи в колисці християнства Католицька Церква вкрита жалобою. Ми оплакуємо страждання християн та інших жертв насильства в Іраку, Сирії та в секторі Газа. Вони борються за виживання, гідне життя в жорстоких умовах і намагаються захистити своїх дітей», – написав голова американського єпископату Архиєпископ Джозеф Е. Курц у листі до єпископів усієї країни.

Зібрані кошти мають допомогти біженцям, які втекли до сусідніх країн, переслідуваним, а також будуть спрямовані на потреби тих єпархій, які найбільше постраждали від насильства. Голова американського єпископату також знову закликав до молитви «за жертв кризи».