Церква Туреччини просить про допомогу
  • Пон, 09/06/2014 - 01:47

Католицька Церква в Туреччині потребує негайної допомоги з боку вселенської Церкви, матеріальних засобів та місіонерів. Одним з наших пріоритетів є храми, що руйнуються. Тут, в Туреччині, якщо храм зруйнується, то його вже ніколи не можна буде відбудувати, – розповів Архиєпископ Руджеро Франческіні, глава єпископату Туреччини.

Церква Туреччини невелика. Із 75 мільйонів мешканців католиків є майже 47 тисяч. Їм несуть служіння 70 священиків. Проте країна велика, і половина парафій не мають пароха. Священики змушені багато подорожувати і часто приречені на самотність. Існує проблема із новими священичими покликаннями та місіонерами, – зазначає глава турецького єпископату. В таких умовах нерідко доходить до апостазії. Відповідно до офіційних даних, лише цього року 616 християн прийняло іслам. На думку єрарха, в більшості випадків вони це роблять з огляду на особисту вигоду, бо таким чином забезпечують собі кращі умови життя.

Впродовж останніх кількох років убога і переслідувана Церква в Туреччині стала перед новим викликом. В її двері стукають біженці з регіонів, охоплених війною, як, на приклад, з Сирії. «Ми ділимося з ними усім, що маємо, але ми також потребуємо допомоги ззовні, від братів, які поділяють нашу віру», – зазначає глава єпископату Туреччини.