Церква в Індії вимагає справедливості для «недоторканних»
  • Чтв, 27/07/2017 - 19:40

Католицька Церква в Індії закликає 10 серпня відзначати «чорний день», щоб не забути про долю далітів, так званих «недоторканних».

Офіційно цієї групи більше не існує, і вихідці з таких індуських сімей отримують особливі привілеї, щоби їм було легше вийти з ситуації соціальної ізоляції. Але ці привілеї не стосуються послідовників інших релігій, які взагалі не визнають поділу на касти і яких досі кривдять через це. Уже запроваджено певні зміни, які захищають колись недоторканних сикхів і буддистів, але християнин і мусульман, які належать до цієї групи, як і раніше, дискримінують.

Тому Конференція єпископів Індії запропонувала зорганізувати «чорний день», коли через молитви, демонстрації, зустрічі й чування вірні могли би протистояти цій несправедливості. Єпископи також висловили солідарність із нещодавно обраним президентом Індії Рамом Натхом Ковіндом, який сам походить із далітської сім'ї. Щоправда, зараз він належить до індуїстської націоналістичної партії «Бхаратія джаната парті» та всіляко підтримує індуїзм.