Церква в Колумбії хоче співтворити нове суспільство
  • Срд, 09/10/2013 - 01:20

Прощення означає створення нового суспільства – це головна думка послання кардинала Рубена Салазара Ґомеса. Архиєпископ столиці Колумбії виголосив його на VI Національному Конгресі Примирення, який відбувся у Боготі.

Роками Колумбія страждає від братовбивчої громадянської війни. На думку Архиєпископа, ключовими чинниками вирішення ситуації є чотири наступні: правда, яка є основою будь-яких стосунків, потім гідність і права людини, а також повернення справедливості і солідарності. Останнім елементом є прийняття інтерпретації реальності у дусі багатого вчення Церкви.

Єрарх зауважив, що у багатьох регіонах країни Церква є єдиною інституцією, яка займається жертвами насильства, стаючи, таким чином, єдиним свідком трагічних подій. Церква була також ініціатором багатьох акцій, які закликали до мирного процесу, який вимагатиме рішучих кроків і творення нових основ співучасті колумбійців у публічному житті.  

«Правдивий процес поєднання і миру – це не лише відбудування того, що було знищене, бо таке відбудування не є можливим. Йдеться швидше про створення нового суспільства» - зазначив кардинал у посланні.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va