Церква закликає Байдена по-справжньому дбати про людське життя
  • Срд, 26/10/2022 - 21:22

У зв’язку із заявою президента Джо Байдена про те, що його головним законодавчим пріоритетом після проміжних виборів стане кодифікація у формі федерального закону легалізації т. зв. абортів, глава Комісії єпископату США у справах захисту життя, Архиєпископ Вільям Е. Лорі з Балтимора нагадав про вчення Католицької Церкви про гідність людського життя.

Нижче текст заяви Архиєпископа Лорі у перекладі українською мовою:

Президент серйозно помиляється, оскільки продовжує шукати будь-які можливі шляхи полегшення доступу до аборту замість того, щоб використовувати свої повноваження для посилення підтримки й опіки матерями, які перебувають у важкій ситуації. Цьому впертому екстремізму необхідно покласти край, а ми благаємо президента Байдена побачити у ненароджених дітях людей, а також істинну життєдайну опіку, якої потребують жінки у цій країні. 

Ми, будучи душпастирями, які щодня мають справу з трагічними наслідками абортів, знаємо, що аборт — це акт насильства, який припиняє життя ненароджених дітей і завдає болю незліченній кількості жінок. 

Католицька Церква бажає продовжувати працю з нашим урядом і лідерами задля захисту права на життя кожної людської істоти та забезпечити повну підтримку вагітним і породіллям у догляді за їхніми дітьми до і після народження.