Чи оборона сім’ї є гомофобією?
  • Срд, 01/06/2016 - 21:07

Іспанський кардинал Архиєпископ Валенсії Антоніо Канісарес Ловера потрапив під жорсткий удар ліберальних організацій через те, що він в одній із своїх промов він звернув увагу на небезпеку «ґей-імперії», а також і через те, що він відважився говорити про небезпеки гендерної ідеології. ЛГБТ товариства погрожують кардиналу судовими переслідуваннями, оскільки, на їхню думку кардинал, начебто, користувався при цьому «мовою ненависті», пише ватиканський кореспондент видання «Crux» Інес Сен-Мартін.

Іспанія вважається однією з найприхильніших до ЛГБТ людей країною, а антидискримінаційні закони, які включають поняття «гомофобні заяви» прийняті в Іспанії ще у 1996 році.

Адвокати кардинала Канісареса в прилюдній обороні кардинала цитують документи, об’явлені Папою Франциском, в яких Понтифік також боронить традиційну сім’ю і критикує гендерну ідеологію, вказуючи на те, що якщо іспанський кардинал – «гомофоб», то «гомофобом» є також і Папа.

У своїй доповіді в Інституті Івана Павла ІІ 13 травня цього року кардинал Канісарес сказав, що майбутнє суспільства визначається сім’єю: «З одного боку вона (сім’я) є найбільш вартісною суспільною установою, принаймні, згідно з анкетами, навіть між молоддю. А з іншого з іншого - вона є фундаментально загроженою серйозними відвертими та прихованими загрозами. […] Маємо законодавство, яке противиться сім’ї, маємо діяльність політичних і суспільних сил, маємо рухи й акції ґей-імперії, а також ідеології, як, для пррикладу, радикальний фемінізм, чи найнебезпечніша для родини гендерна ідеологія» - сказав тоді кардинал Канісарес.

Практично відразу після цієї доповіді, ЛГБТ та феміністичні організації розпочали травлю кардинала. Бачачи реакції, кардинал Канісарес опублікував свою доповідь в цілому, давши їй заголовок «Чи оборона сім’ї є гомофобією?».

Кардинал також звернувся з відкритим листом, у якому він наголосив, що цензура і засудження, які йдуть від деяких ЗМІ, та напади організацій і політиків пригадують певні фази іспанської історії, коли проповідники і доповідачі були цензурованими і засуджуваними.

Минулої неділі, 29 травня кардинал Канісарес у проповіді закликав католиків не дотримуватись несправедливих законів, які засновані на найруйнівніші ідеології в цілій історії людства, а це – гендерна ідеологія, яку глобальні граки намагаються накинути світу через запровадження законів, яких не маємо права дотримуватись!.

«Зобов’яжімося свідчити Божу присутність у цьому світі. Не біймося говорити про Бога, або носити ознаки нашої віри» - закликав кардинал присутніх. Він зауважив, що суспільний простір не є нейтральним. Адже на багатьох місцях чуються брехня та напади на християнську віру й Церкву, а посилюються і напади на свободу віросповідання.