Чим саме готова УГКЦ допомогти українцям під час пандемії COVID-19?
  • Срд, 25/03/2020 - 16:39

Українська Греко-Католицька Церква готова надати для потреб у боротьбі з пандемією COVID-19 передусім не храми, а майно, яке є у власності Церкви: реколекційні та реабілітаційні центи, лічниці. Про це сказав о. Любомир Яворський, патріарший економ УГКЦ, у спеціальному відеозверненні.

У Хрестопоклонну неділю Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав висловив готовність Церкви надати духовний церковний простір, аби найкраще послужити і рятувати людей.

Патріарший економ пояснив, що йдеться не тільки про культові споруди, які Церква має, а й про інші додаткові ресурси, майно, будівлі, які можна використовувати в часі пандемії. УГКЦ має реабілітаційні, реколекційні центри, Патріарший дім та інше майно, яке може надати, аби рятувати людину.

«Ці приміщення можна не тільки переобладнувати під шпиталі, а й надавати під проживання медиків, яким далеко доїжджати до робочого місця. Церква також готова надати приміщення для людей, які повертаються з-за кордону і не мають де пережити час свого карантину», – повідомив о. Любомир Яворський.

«Головна мета Церкви – душпастирська опіка», – наголосив священник.

Він пригадав, як під час початку війни Росії проти України УГКЦ мобілізувала своїх військових капеланів, аби підтримати українських військових молитвою, духом, а також численною гуманітарною допомогою. «Так само сьогодні в цей трагічний час для цілого світу ми маємо медичних капеланів, які готові послужити і вже працюють у лікарнях», – додав патріарший економ.

За його словами, в УГКЦ діє також антикризовий центр, щоб якнайкраще скоординувати дії митрополій, єпархій та екзархатів Церкви.