«Чим віддячу Господеві за всі добродійства для мене?», - владика Богдан (Манишин)
  • Нед, 25/05/2014 - 03:14

«Чим віддячу Господеві за всі добродійства для мене?», - такими словами розпочав свою промову єпископ-помічник Стрийської єпархії УГКЦ Преосвященний Владика Богдан Манишин по закінченні своєї архиєрейської хіротонії, 24 травня 2014 року в катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия.

«Чим віддячу Господеві за всі добродійства його для мене?». Цими словами псалмопівця хотів би разом з Вами протягом цілого життя давати відповідь на це питання», - розпочав новохіротонізований єпископ.

«Сьогоднішній день для мене стає черговим початком початків. Оглядаючись в минуле, можу сказати, що часто почував себе, немов у великій залі, де багато учасників якогось дійства, а ведучий викликає на сцену чомусь саме тебе. І ти не завжди можеш пояснити собі суть події, та  твердо знаєш, що над усім є люблячий Господь і з Його руки не може вийти нічого злого. Тоді, з Матір’ю Терезою з Калькутти кажеш, що як би важко не було, а ти чуєш внутрішню радість – значить це твоє. Ісус хотів, щоб наша радість була повна і щоб її було вщерть, а також обіцяв, що ніхто її  в нас не відбере», - продовжив Владика Богдан.

«Чим віддячу Господеві за всі добродійства його для мене?» - у цій тихенькій внутрішній радості хочу подякувати Богові, у Тройці Святій єдиному за дар життя, за покликання до спасіння у нашій Церкві, за дар священства та служіння, за повноту участі у житті апостолів – архиєрейську гідність. Нехай цю вдячність прийме Пречиста Діва Марія, яка є за словами молебної стихири - «всіх радістю» та стоїть під хрестом кожного з нас».

Під час своєї промови, Владика Богдан подякував Святішому Отцеві Франциску, Апостольському нунцієві Томасу Галліксону, Блаженнішому Святославу та всім членам Cиноду єпископів УГКЦ за довіру.

«Чим віддячу Господеві за все, що він воздав мені?» - це питання ставитиму для себе завжди приступаючи до праці у Стрийській єпархії». Далі, нововисвячений Архиєрей подякував преосвященному владиці Тарасу (Сеньківу), та всім священикам Стрийської єпархії за довір’я, довготерпеливість, шляхетність і турботу.

Також, єпископ висловив вдячність представникам армії, Спілки афганців України, а також військовим капеланам УГКЦ. Не оминув увагою владика Богдан і його наставників та однокурсників під час навчання у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа та усіх тих, кого Господь поставив на його шляху.

В особливий спосіб Архиєрей подякував своїм батькам Романові та Дарії, братам і племінниці Соломії та всій родині: «Дякую Богові за всіх Вас, зберігаю у своїм серці і обіцяю молитву».

«Сьогоднішній день святих Кирила і Методія, з яких Методій був військовим, нехай стане для нас черговим початком початків і доброю запорукою підтримки цих небесних патронів, яких пам'ять сьогодні вшановуємо. Дуже хотілося б, щоб цей день в Україні був мирний. Хочу, щоб сьогодні було більше радості і мирні обставини. Зараз Україні важко, і якщо від одного сказаного «так» їй стане легше, ну то нехай «так!». Слава Україні! Христос Воскрес!», – сказав насамкінець Преосвященний Владика Богдан.

 

Прес-служба Стрийської єпархії