Член Ради кардиналів про свою місію захищати і тлумачити Папу
  • Нед, 10/11/2013 - 10:26

Австралійський кардинал Джордж Пелл, один з восьми кардиналів, включених до Ради для допомоги Папі в управлінні Церквою, розповів про свої враження від історичної зустрічі цього новоствореного органу 1-3 жовтня 2013 року, служіння в якому називає  місієюю "захищати і тлумачити Святішого Отця". Інтерв'ю, взяте у єрарха ще 17 жовтня, опублікувало інтернет-видання "Vatican insider".

Кардинал зізнався, що під час зустрічі Ради кардиналів у жовтні "Папа говорив не багато", тому що "він дуже добрий слухач". Він попросив, щоб єрархи говорили вільно. За словами кардинала Пелла, Рада не витрачала час, а обговорення були корисними і суттєвими. "Я думаю, що все це принесе в довгостроковій перспективі користь Церкві", − сказав він і додав, що потрібно відкрито говорити про управління Вселенською Церквою і реформу Римської курії. Наступними гострими темами, на його думку, стануть питання шлюбу і сімейного життя.

Архиєпископ Сіднейський повідомив, що Рада кардиналів буде зустрічатися "кожні два місяці, принаймні до середини наступного року". "Ні для кого не секрет, що кардинали на зустрічах перед конклавом висловлювали бажання значного поліпшення в житті Римської курії, і я вірю, що Папа Франциск повністю відданий цьому", − сказав єрарх.

Кардинал Пелл переконаний, що і проблеми, пов'язані з ватиканськими фінансами, можуть бути вирішені найближчим часом, тому що вже досягнуто значного прогресу в цьому питанні.

Святіший Отець присвятив наступний Синод Єпископів душпастирським проблемам в  сім'ї, оскільки ситуація навколо цього питання склалася "абсолютно неймовірна", сказав єрарх. Оскільки, чим більше погіршується ситуація шлюбу і сім'ї, "тим більше підриваються основи для процвітання людини в суспільстві".

Кардинал прокоментував нападки єпископа Бернара Феле, генерального настоятеля Братства св. Пія X, на Папу Франциска. Лідер традиціоналістів підтвердив, що Понтифік − "справжній модерніст". "М'яко кажучи, я думаю, що це абсолютна нісенітниця!", − сказав кардинал Пел, − бо Франциск − це "вірний виконавець навчання Христа і традиції Церкви". На думку єрарха, думка традиціоналістів − це "гігантське спотворення".

Після днів зустрічі з Папою Франциском склалося враження, що він "дуже добра людина", "людина, яка практикує те, про що проповідує", сказав кардинал Пелл і додав, що Папа "в змозі зробити глибокий і корисний внесок в життя Церкви".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va