Чого можуть навчити монахині-самітниці під час епідемії
  • Чтв, 19/03/2020 - 11:05

Єпископ італійського міста Авелліно монсеньйор Артуро Айєлло оприлюднив послання, адресоване монахиням-самітницям: єрарх просить їх про молитву в цей непростий період випробувань, спровокований вірусом COVID-19.

 «Від вашої стійкості в заступництві залежить наш опір, – пише прелат. – Навчіть нас, як бути задоволеними найнезначнішим, перебуваючи в маленькому приміщенні, нікуди не виходячи, проте здійснюючи внутрішні мандри, для яких не потрібні літаки та поїзди». Самітниці свідчать про те, що «дух неможливо ув’язнити, і що тісніший простір, то ширше розкриваються небеса». Вони можуть допомогти нам повернутися до насолоди малими речами, навчити бути разом, не створюючи натовп, проявляти близькість поглядом і усмішкою, не торкаючись один до одного. «Покажіть нам, – пише єпископ, – що можна жити і радіти, задовольняючись малим».

Монахині-самітниці можуть навчити нас мистецтву тиші та очікування, навчити робити всі справи «повільно і урочисто, нікуди не поспішаючи, звертаючи увагу на дрібниці, тому що кожен день – це диво, кожна зустріч – це дар».

 «Вам, наставницям прихованого і щасливого життя, – пише на закінчення єпископ Айєлло, – ми довіряємо свої незручності, страхи, докори сумління, всі ті моменти, коли ми не пішли на зустріч з Богом, Який завжди нас чекає. Прийміть усе це в свою молитву і потім поверніть з миром і радістю».