Чоловік приїхав подякувати австралійській святій за чудесне зцілення від хвороби Паркінсона
  • Пон, 30/07/2018 - 14:52

Рівно через 10 років після зцілення від хвороби Паркінсона біля гробу австралійської святої, американець приїхав подякувати за чудо. Симптоми хвороби Рікі Пітерсона зникли одразу після молитви біля гробу св. Мері МакКіллоп.

57-річний Рікі Пітерсон вперше клякнув біля гробу св. Мері МакКіллоп у 2008 році під час Всесвітнього дня молоді. Тоді він промовив молитву, яку ніколи не забуде: щоб за заступництвом першої австралійської святої Бог зцілив його від хвороби Паркінсона, яка мучила його впродовж дев’яти років.

«Я сказав: «Мері, прошу тебе сьогодні ще раз помолитись зі мною. Господи, я не хочу нічого більше, ніж щоб поховати тут біля св. Мері мого Паркінсона і тремтіння, якщо на це є Твоя воля. Я піду і славитиму Твоє ім’я»,- пригадує Пітерсон.

Вже через 10 хвилин батько п’яти дітей їхав поїздом із своєю наймолодшою донькою і тоді він вперше зауважив, що тремтіння в правій руці зникло.

«Я перевіряв кожні 30 секунд і його не було більше», - розповідає він. Однак, попри переконання в тому, що він був зцілений, чоловік нікому нічого не розповідав.

Під час завершальної недільної Літургії ВДМ, яку очолив Папа Бенедикт XVI, донька тримала батька за руку і зауважила, що вона не трясеться. Вона подивилась на тата і сказала: «Твоя рука зовсім не трясеться». Він відповів: «Так, і це триває ще від вечора п’ятниці». І вони обоє почали плакати.

Чудо зцілення зафіксувало монаше згромадження Сестер св. Йосифа, до якого належала св. Мері МакКіллоп.

Американські лікарі підтвердили, що Пітерсон був хворий на хворобу Паркінсона, і якби не зцілення, зараз він був би на пенсії у зв’язку із неповносправністю, або ж навіть міг би бути вже мертвим. Варто зазначити, що його батько помер від ускладнень хвороби Паркінсона.

Рікі Пітерсон вважає, що зцілення відбулося в момент молитви біля гробу св. Мері. «Коли я клякнув, то моя рука тремтіла… В каплиці на той час було близько 50-60 осіб, однак коли я почав молитись, то нікого не чув… Була тиша. Я не пригадую, щоб чув щось. Коли я встав і вийшов, то навіть не подумав про те, чи тремтіння пропало… однак вважаю, що чудо відбулось саме тоді», - пригадує чоловік.

Впродовж останніх десяти років в Пітерсона не було й знаку повернення хвороби.

Його дружина Маура розповіла, що до того їздила до Люрду, щоб просити Марію про зцілення чоловіка. «І кожного разу я просила: «Зціли Ріка». Однак молитва Ріка біля гробу св. Мері була іншою: Що б не трапилось, дай мені сили витривати і нести твоє слово іншим», - розповіла вона.

Як інформує Catholic Herald, тепер Пітерсон ділиться історією свого зцілення з усіма. Він розповів, що його мрією було поїхати разом з дружиною до Сіднею на 10-ту річницю зцілення, і їм це вдалось.

За його словами, він підтримує близькі відносини з австралійською святою, котра змінила його життя. «Вона кожного дня слухає мене. Я приходжу до неї зі словами: Мері, давай ще раз, ми маємо купу людей, за яких треба молитись».