«Ці діти не можуть бути католицькими», - експерт душпастирства сімей про ідилію шлюбів з іновірцями
  • Пон, 04/07/2022 - 16:32

Під час Х Світової зустрічі сімей у Римі говорили також про екуменічний вимір, що підтримує т.зв. різноманітність. До зібраних на зустрічі промовляла вдова італійського посла в республіці Конго. Мусульманка переконувала, що не слід боятись мішаних подруж між християнами і прихильниками Магомета, а діти з таких зв’язків можна виховувати як базуючись на вченні Корану, так і Церкви. З образом такої «ідилії» не погоджується Альфреда Любовєцка, що займається душпастирством польських сімей у Німеччині.

«Ті, хто щодня допомагають сім’ям, знають, що мішані подружжя – одна із найбільших проблем Церкви, особливо коли один із подругів є мусульманином. У таких сім’ях неможливо виховувати дітей по-християнськи, що більше, у них формується фальшивий образ Ісуса», - зазначила полька на сторінках Vaticannews.va.

Альфреда Любовєцка розповіла також про особистий досвід щодо подружжя між католиками і мусульманами. Її донька вийшла заміж за мусульманина. Відмінності у вірі між ними призвели до «великих труднощів», особливо в питанні виховання дітей. Мусульманин має релігійний обов’язок передавати свою віру потомству, і власне тому він не дозволяє катехизувати дітей.

За її словами, представлення молоді змісту Корану призводить до формування невластивого образу Христа. «Ці діти не можуть бути католицькими. Чи Коран визнає того Бога, якого ми визнаємо? Ми визнаємо Ісуса Христа, Котрий є Сином Божим, Котрий прийшов, щоб нас спасти. А Коран визнає, що Ісус є пророком. Для них Він не є Богом, в Якого ми віруємо»,- додала вона.