«Цінна порада може врятувати людське життя»,- Глава УГКЦ у 82-й день війни
  • Пон, 16/05/2022 - 21:54

Усі ми потребуємо духовних і моральних орієнтирів у земному житті. Тому не біймося наближатися до тих, хто сумнівається. Не біймося в сумніві послужити порадою пошуку добра, яке Господь Бог відкриває в нашому серці. Закликав Отець і Глава УГКЦ у своєму воєнному зверненні у 82-й день війни росії проти України.

«Незважаючи на великі труднощі, українське військо завдяки, мабуть, Божому благословенню, успішно боронить своїх найрідніших, свою землю, Українську Державу», – констатує Предстоятель.

«Ми вчора отримали гарні новини, що наші воїни довкола Харкова вийшли на державний кордон України, звільнили ще одну частину української землі від російського загарбника. Проте на всьому східному фронті йдуть тяжкі бої, з багатьма жертвами. Ворог застосовує фосфорні і касетні бомби, зокрема на Дніпропетровщині, що створює справді складні ситуації, важкі обставини. Ворог спалює все те, до чого дотягається його вбивча рука», – зазначив Глава Церкви.

Він запевнив, що УГКЦ особливо молиться за українське військо, за українських солдатів, які віддають життя за Батьківщину. «Ми дякуємо нашим військовим капеланам, які відважно здійснюють священниче служіння у військовому колективі в таких складних обставинах», – додав Предстоятель.

Цього дня Блаженніший Святослав продовжив роздуми над ділами милосердя для душі і розважив над наступним із них – у сумніві порадити.

«Ми знаємо, – каже він, – що сумніватися властиво людині. І це добре. Сумнів – це здатність людини йти вперед. Сумнів є характерним для Христового учня, який перебуває в дорозі, рухається до повноти пізнання Істини, до зрілості життя в Христі».

Сумнів, продовжив архиєрей, штовхає нас шукати допомоги, щоб зрозуміти, як правильно чинити, як правильно жити. Дуже важливо, щоб, коли ми сумніваємося, був хтось, хто б дав нам пораду. Часом порада цінніша за будь-які землі, матеріальні блага.

«Цінна порада може врятувати людське життя  і нашу душу від вічної погибелі, від гріха і смерті», – переконаний Глава Церкви.

«Єдине, у чому ми не маємо сумніватися, – це в тому, що Господь Бог нас любить. Божа любов є такою ж певною, як і християнська надія, що Він завжди з нами. Каже псалмоспівець Давид: "Не надійтеся на князів, на синів людських, бо в них немає спасіння"», – наголосив він.

І додав: «Господь Бог у Святому Дусі дарує людям особливий дар. Це дар ради, який проявляється як духовне батьківство чи материнство. Коли ми потребуємо поради, то звертаємося до духовних отців, до батьків, до Господа Бога. Бо ми знаємо, що вони нас люблять і, як вияв своєї любові до нас, можуть дати нам добру, цінну, святу пораду».

«Не сумніваймося, що Україна перемагає і переможе. Не сумніваймося, що правда має свою силу і завжди переможе брехню», – запевнив Верховний Архиєпископ.

Ми молимося, додав він, щоб Господь Бог якнайщедріше обдарував нашу Церкву тим даром Духа Святого, який називається «рада», щоб кожен, хто сумнівається, міг отримати добру пораду, а добрі порадники завжди були поруч.

«Боже, благослови Україну! Боже, благослови її дітей! Боже, даруй сили Твоєї Істини, щоб вигнати ворога з української землі і оборонити наш дім та наш край! Боже, благослови всіх тих людей, які сьогодні намагаються послужити ближньому доброю порадою! Дай їм мудрість, знання і всі інші благодаті, які Дух Святий виливає на Божий народ!», – просить духовний лідер для українців.