"Даруйте мир і світло в'язням" - владика Михаїл Колтун до в'язничних капеланів
  • Втр, 28/05/2019 - 20:06

У Патріаршому домі м.Львова, 28 травня розпочався семінар для тюремних капеланів «Душпастирська практика в’язничного служіння». З благословення Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ Кир Володимира Війтишина участь у семінарі беруть також в'язничні душпастирі Івано-Франківської Архієпархії о.Арсен Панчак та о.Василь Сливоцький.

Розпочалася зустріч зі спільної молитви на Архієрейській Божественній Літургії, яку очолив владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський, Керівник Департаменту військового капеланства.

Владика Михаїл привітав учасників семінару та закликав душпастирів постійно дарувати мир і світло в'язням.

Впродовж зустрічі в'язничні капелани ознайомляться із стратегією розвитку пенітенціарного служіння у міжконфесійному середовищі та навичками пастирського консультування ув’язнених, а також дізнаються про працю з ув’язненими з досвідом бойових дій.

Для душпастирів будуть проведені також лекції в галузі філософської антропології “Філософська проблема свободи і справедливості” та “Проблема провини і покути”, а також учасники семінару дізнаються про партнерство з установами виконання покарань і пробації в рамках суспільної інтеграції засуджених.

В програмі семінару відбудеться також ділення душпастирським досвідом та формування матеріалів для підручника з пенітенціарного душпастирства.

Зустріч в'язничних душпастирів відбувається з ініціативи Відділу душпастирства в пенітенціарній системі України Патріаршої курії УГКЦ (керівник о.Костянтин Пантелей).

Завершиться семінар у четвер, 30 травня.