Демонстрації стримали Олланда
  • Втр, 04/02/2014 - 13:41

Соціалістичний французький уряд оголосив учора, в понеділок 3 лютого 2014 р., що цього року не буде представлений — як це планувалося раніше — проект законодавства стосовно сім’ї.

Напередодні у Парижі та Ліоні відбулися багатотисячні демонстрації на захист природної моделі сім’ї.

«Підготовчі роботи ще мають продовжитися», — переказали джерела з оточення прем’єра Жана-Марка Еро. Вони уточнюють, що уряд не представить проекту протягом цього року, а «парламентський календар дуже напружений».

У неділю десятки тисяч людей (причому показники організаторів і поліції розходяться принаймні вп’ятеро) взяли участь у Парижі та Ліоні у маршах на захист «сім’ї та дитини». Демонстрації відбулися за рік після великих протестів проти легалізації гомосексуальних «шлюбів».

За початковими планами, законопроект мав бути представлений у квітні в Раді міністрів; потім його перенесли на другу половину року, і він мав потрапити на обговорення парламенту.

Головною зміною проекту мало бути надання «реконструйованим родинам» нових «юридичних важелів», аби взяти до уваги роль інших членів сім’ї (ідеться головно про нових партнерів когось із батьків), зокрема, у процесі освіти дитини. Натомість у перших спробах залагодження конфлікту уряд учора вранці проголосив, що противитиметься можливим поправкам, скерованим на легалізацію інституту сурогатних матерів і допоміжних репродуктивних технологій для лесбійських пар.

Рішення уряду не представляти цього року текст законопроекту організатори недільних акцій визнали за свою перемогу. Маніфестації організувала ініціативна група, яка прийняла назву «Маніфест для всіх», у відповідь на гасло «шлюб для всіх», під яким виступали прихильники гомосексуальних «шлюбів», легалізованих у Франції у травні 2013 року.

Джерело: CREDO