День хворого в Іспанії
  • Срд, 12/02/2020 - 17:05

«Супроводжувати самотність» – це гасло Дня хворого в Іспанії. Самотність у цій країні – справжня епідемія – наголошують іспанські єпископи в посланні з цієї нагоди.

За даними Національного статистичного інституту, в Іспанії понад 4,5 млн осіб живуть самотньо. Два мільйони – це люди старші 65 років. Більше 850 тис. мають понад 80 років і часто серйозні проблеми з ходьбою. У великих містах самотність людей похилого віку часто асоціюється з бідністю та прихованими трагедіями. Проблема самотності в нашій країні «має виміри справжньої епідемії», застерігають іспанські єпископи. «Уже тільки ці цифри сповнюють неспокоєм. Якщо додамо ще хворих, які перебувають у лікарні, чи сім’ї, які опікуються кимось, у кого є, наприклад, важкі психічні захворювання, то ми виявимо, що потрібно терміново роздумувати про пошук способу полегшення такої великої самотності».

Єпископи пригадують слова Папи Франциска, який на початку Синоду про сім'ю говорив про «драму самотності, яку переживають незліченні чоловіки та жінки в наш час». У День хворого вони заохочують шукати причини, що стоять за різними формами самотності, щоб знайти найкращий спосіб полегшити або усунути її.