День молоді в садах Шептицького: що там буде?
  • Чтв, 11/06/2015 - 22:48

Чи можливо відпочити на природі, послухати гарну музику, поспілкуватися з Митрополитом та займатися благодійністю одночасно? Відповідь "так" кожен зможе отримати особисто, якщо проведе останню неділю червня в Митрополичих садах на Святоюрській горі у Львові.

Благодійний вечір під назвою "День молоді в садах Шептицького" – це ідея, яку спільно втілюють в життя Фундація Духовного Відродження, Комісія у справах молоді УГКЦ, Фонд Шептицького та студія "Ceciliarec".

Що ж буде цього вечора?

Музика

На День конституції та День молоді, які цього року збігаються в часі, у молодих людей та всіх меломанів є гарна нагода з 17.00 почути у Митрополичих садах якісну християнську музику від проекту "Kerygma Project".

Цей проект ще в березні зібрав групу християн-митців, у тому числі музикантів, із різних міст України: Львова, Новояворівська, Києва, Івано-Франківська. Вони почали своє знайомство в інтернеті, а наживо зустрілися всі разом вже на записі авторських пісень у студії звукозапису в Івано-Франківську. Кожен з них мав свою ідею пісні про Бога і своє духовне життя, але самотужки їм би було важко зробити аранжування, підібрати музикантів, зробити аудіо- та відеозапис. Якби вони працювали над цим самі – не було би цього великого проекту, який об'єднує творчих християн та ламає стереотипи про Церкву.

Живе виконання авторських християнських пісень талановитими музикантами – це один із ключових пунктів Дня молоді в садах Шептицького. Це нагода для молоді почути, а для учасників "Kerygma Project" – виступити в унікальному просторі під відкритим небом, запрезентувати свою творчість – та поширити її світом.

Розмова з Митрополитом

Митрополит Львівський, єпископ Львівської архиєпархії УГКЦ, Ігор Возьняк вже не вперше погодився в неформальній обстановці поспілкуватися з молоддю. Минулого року владика Ігор мав розмову зі студентами на День Студента у Львівській міській раді, а також разом із молоддю був на нічних чуваннях у Соборі святого Юра 31 жовтня, напередодні дня Всіх Святих.

І ось 28 червня, після музичного концерту, гості благодійного заходу зможуть зустрітися у Митрополичих садах, які були створені за часів Митрополита Андрея, із теперішнім митрополитом Ігорем почути його батьківське слово та задати йому запитання.

Благодійність

Чи може молода людина займатися благодійністю? Так, і "День молоді в садах Шептицького" – гарна нагода для цього. Вартість квитка на свято – 50 гривень – це насправді невеликий благодійний внесок, яким розпорядяться на користь тій же молоді. Багато гарних молодіжних проектів, які втілюються в життя на території Львівської архиєпархії – наприклад, "Топ 10 УГКЦ", Школа Християнського Аніматора – отримують кошти на свій розвиток з таких благодійних заходів.

А ще вартість квитка стане маленькою підтримкою створення громадського простору для молоді. Саме в Митрополичих садах колись Андрей Шептицький черпав натхнення для своєї благодійної діяльності. Виявляється, Фундація Духовного Відродження ще в лютому взяла на себе відповідальність відновити східну частину цих садів, аби ті стали місцем зустрічі, місцем, в якому відбуваються різні мистецькі заходи і місцем благодійності, і разом з молоддю розпочали цю працю. 

Тістечка та милі дрібнички

Ну як на святі – без солодкого та подарунків? Смачний елемент свята забезпечать пекарня Родинного дому "Покрова" при згромадженні отців-салезіян, в якому проживає 60 хлопців-сиріт. А різні вироби ручної роботи, образочки та різні цікавинки представить "Крамниця добра" від Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії, яка своєю діяльністю також підтримує молодіжні ініціативи. Смачні тістечка та гарні подарунки, які зможе знайти у Митрополичих садах на День молоді кожен охочий, допоможуть святу бути довершеним.

Марта Зозуля