Державний Секретар Святого Престолу відвідує Ірак
  • Птн, 28/12/2018 - 16:12

Від 24 до 28 грудня 2018 р. кардинал П’єтро Паролін відвідує Ірак, де взяв участь у святкових богослуженнях з нагоди Різдва та провів зустріч з представниками влади.

У період святкування Христового Різдва кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, відвідує Ірак, аби передати місцевим християнам послання надії та близькості Святішого Отця. З цієї нагоди він проводить зустрічі з представниками місцевих Церков та влади різних рівнів.

У перший день візиту, 24 грудня, кардинал Паролін зустрівся з Прем’єр-міністром Аділом Абудом Махді, відвідав сирійсько-католицьку церкву Пресвятої Богородиці та взяв участь у нічній різдвяній Літургії, яку в халдейському катедральному соборі святого Йосифа в Багдаді очолив Блаженніший патріарх Луїс-Рафаель кардинал Сако, Глава Халдейської Католицької Церкви. Натомість, у сам день Христового Різдва кардинал П’єтро Паролін очолив Святу Месу в латинській катедрі Багдаду.

Друга частина подорожі присвячена північному регіонові Іракський Курдистан, де 27 грудня Державний Секретар Святого Престолу відвідав душпастирські та харитативні осередки халдейської Церкви, Ербільський Католицький Університет і католицьку лікарню. Відбулися зустрічі з канцлером Ради Безпеки та Прем’єр-міністром регіону. Ввечері кардинал Паролін співслужив Святу Літургію в халдейській катедрі в Ербілі.

В останній день подорожі, 28 грудня, відбуваються відвідини місцевостей в Долині Ніневії, що у 2014-2017 роках були окуповані бойовиками так званої ісламської держави. У програмі – візит до відновленого сирійсько-католицького монастиря в Карамлесі, Євхаристійне богослуження в сирійсько-католицькій катедрі в Каракоші разом з Блаженнішим Ігнатієм Юсуфом ІІІ Юнаном, Главою Сирійської Католицької Церкви, відвідини деяких церковних інституцій в Каракоші, Мосулі та Барталлі. Ввечері кардинал Паролін з Ербільсього міжнародного аеропорту відлетить до Риму.