Діалог і примирення на Близькому Сході – молитовне намірення Папи
  • Срд, 06/11/2019 - 13:31

Представляючи молитовне намірення на листопад 2019 року, Папа Франциск закликає католиків молитись за дух діалогу, зустрічі й примирення на Близькому Сході.

 

«На Близькому Сході співіснування й діалог між трьома монотеїстичними релігіями ґрунтуються на духовних та історичних зв’язках». Такими словами Папа Франциск звернувся до членів «Апостольства молитви», яке після реформи сьогодні відоме як Всесвітня мережа молитви в наміреннях Папи, у відеопредставленні молитовного намірення на листопад 2019 року, нагадуючи, що «з цих земель прийшла до нас Добра Новина про Ісуса, що воскрес з любові».

Святіший Отець додає: «Сьогодні багато християнських громад, разом з іншими єврейськими та мусульманськими, трудяться тут заради миру, примирення й прощення» і закликає: «Молімось за те, щоб на Близькому Сході зродився дух діалогу, дух зустрічі й примирення».

О. Фредерік Форнос, ТІ, що очолює  Всесвітню мережу молитви в наміреннях Папи, коментуючи відеопослання Святішого Отця, наголошує, що він запрошує нас цього місяця відкрити своє серце й молитви в наміреннях Близького Сходу.

Близький Схід об’єднує країни Західної Азії та Північно-Східної Африки. В сучасній англійській мові сукупність країн Близького Сходу, Іран та Афганістан переважно включені в поняття «Середній Схід». У всіх європейських мовах є відповідники англійським термінам Близький Схід та Середній Схід, але їх значення залежить від країни і вони в цілому відрізняються від англійських термінів.

Близький Схід є місцем історичного походження трьох монотеїстичних релігій: юдаїзму, християнства та ісламу. Це земля старозавітних пророків Авраама, Ісаака та Якова, земля, де народився Господь наш Ісус Христос.  Там зродилась Христова Церква. Від часів Ісуса до наших днів там завжди живуть християни. Цьогорічний листопад дає нам привід зацікавитись різноманітністю релігійних і культурних традицій Близького Сходу, що допоможе молитись за мешканців цих країн, а вдивляючись у землю, з якої ми отримали Христову Благовість, підносити до Господа молитву за дух діалогу, зустрічі й примирення на Близькому Сході.