Дітей Ісус найбільше любить. Папа Франциск прийняв групу онкохворих дітей
  • Суб, 01/06/2013 - 20:25

У п’ятницю, 31 травня 2013 р., ввечері, в каплиці резиденції «Дім Святої Марти» відбулася радісна та зворушлива зустріч Папи Франциска з 22 важкохворими дітьми, пацієнтами дитячого онкологічного відділення римської лікарні ім. Аґостіно Джемеллі, яких супроводжували батьки, персонал лікарні та волонтери організації Unitalsi, яка допомагає хворим у здійсненні паломництва до Люрду, а також священики та богопосвячені особи, які супроводжують хворих під час цих прощ. Ці діти з нагоди паломництва до Люрду надіслали Папі свої малюнки, на яких зображено місце об’явлення Пресвятої Богородиці, та лист, в якому висловили бажання молитися разом з ним.

 

Зустріч відбулася в молитовній атмосфері. Після спільного проказування молитви «Отче наш», одна з хворих дівчаток звернулася до Святішого Отця: «Дорогий Папо Франциску, я дуже рада, щоб можу бути тут, у твоєму домі, разом з друзями з "Джемеллі", лікарями, волонтерами та священиками, які нас супроводять до Люрду разом з Unitalsi. Як це гарно змогти побачити тебе насправді, а не в телевізорі! У Люрді ми молилися за тебе, ми намалювали, як подарунок для тебе, печеру Богородиці. Обіцяємо, що й надалі молитимемося за тебе і просимо молитися за всіх хворих дітей, що в "Джемеллі" та в усьому світі. Благослови наших мам і татів, щоб вони завжди мали таку гарну усмішку, як твоя».

 

Далі Святіший Отець розпочав розмову з дітьми, ставлячи їм деякі запитання. «Що робить Ісус, коли зустрічає дитину, яка плаче?» – запитав він, відповідаючи, що «Ісус зупиняється. Чому? Тому що діти є тими, кого Ісус любить найбільше... Ісус близько до кожного з нас, сьогодні, до всіх вас, що прийшли сюди».

 

Діти передали Папі свої подарунки, а після проказування молитви «Радуйся, Маріє» Святіший Отець уділив їм своє благословення, яке, – сказав він, – «є немовби Божими обіймами», бо «коли священик благословляє, то Бог нас обіймає». Папа попросив дітей молитися за нього, а тоді особисто привітався з кожним з присутніх дітей та їхніми батьками.

Текст із сторінки http://uk.radiovaticana.va