Діти Нововолинська завітали з колядою та різдвяною виставою у Будинок для престарілих
  • Пон, 22/01/2018 - 13:11

Діти з парафії Святих Апостолів Петра і Павла у Нововолинську завітали з колядою та різдвяною виставою у Будинок для престарілих

          На свято Богоявлення Господнього учні старшої групи парафіяльної недільної школи та парох о. Володимир Кметь відвідали мешканців Будинку для престарілих у селищі Благодатне (відділення стаціонарного догляду для постійного проживання територіального центру соціального обслуговування виконавчого комітету Нововолинської міської ради).

          Гостей привітно зустріли завідувач та персонал відділення. Оскільки діти підготували для підопічних закладу виставу «Ніч перед Різдвом», колядки, віншування, то працівники запросили їх до актової зали, де вже з нетерпінням на виступ чекали глядачі. Перед початком дійства о. Володимир Кметь звернувся до присутніх з вітальним словом з нагоди свята Богоявлення Господнього. Далі розпочався виступ дітей. Яскраві костюми, чудова гра юних акторів, гарні голоси – усе це створило святковий настрій і захопило глядачів. За подіями у різдвяному дійстві з цікавістю спостерігали як працівники закладу, так і його підопічні. З великою радістю люди старшого віку співали колядки разом з дітьми. Після заходу деякі бабусі і дідусі підходили до дітей, дякували за виступ, розповідали про себе, своє життя, адже старенькі люди не часто бувають у центрі уваги, тому прагнуть спілкування та моментів радості у їхньому самотньому житті. Святий Папа Іван Павло ІІ наголошував: «Літні люди − не тільки «предмет» турботи, опіки та служіння. Вони роблять цінний внесок в Євангеліє життя. Вони можуть і повинні використовувати багатий досвід, накопичений за довгі роки, щоб ділитися мудрістю, свідчити про надію і любов». На завершення о. Володимир вручив мешканцям Будинку для престарілих гостинці від благодійного фонду «Карітас-Волинь».

          Завідувач, працівники та мешканці закладу від щирого серця подякували гостям за візит, чудову різдвяну виставу, колядки, пригостили солодощами та запросили і надалі відвідувати їх.

 

Повідомила Тетяна Чмух