Діти воїнів АТО молилися до Улашківської Богородиці
  • Чтв, 02/06/2016 - 21:50

Напередодні Дня захисту дітей відбулася дитяча проща до Улашківської чудотворної ікони Божої Матері в Василіянському монастирі Різдва Божої Матері в с. Улашківцях, що на теренах Бучацької єпархії УГКЦ.

Свято розпочалося Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив єпарх Бучацький владика Димитрій (Григорак) разом з отцями василіянами. Владика, звертаючись до дітей, заохотив їх бути добрими та віруючими дітьми, особливо у теперішній ситуації, яка склалася в Державі. А також наголосив, щоб діти пишалися своїми батьками, які були чи зараз є в зоні АТО, бо вони є справжніми захисниками миру в нашій Україні.

Святковий концерт перед присутніми майстерно представили діти Улашківської школи за допомогою своїх вчителів. Під час концерту до дітей звернулася з вітальним словом п. Ірина Гулька- Голова районного відділу освіти, яка у тісній співпраці з с. Єремією Кузик ЗСПР, головою Катехитичної Комісії Бучацької єпархії є ініціаторами цього традиційного щорічного заходу. Пані Ірина побажала дітям не втрачати віру, надію та жити великою довірою до нашого Господа, доповнюючи своє звернення цікавими повчальними притчами для дітей. Пізніше солодкий стіл подарував дітям багато радості, який щедро пожертвував для них пан Василь Вислоцький, депутат Тернопілької обласної ради.

Голова Чортківської РДА п. М. Сташків та заступник у гуманітарних питаннях п. І. Віват теж звернулися до дітей, та висловили своє бажання на наступний рік зробити таку ж прощу у більшому форматі, можливо у вигляді дитячого фестивалю, та пообіцяли свою матеріальну допомогу і сприяння у проведенні цього свята.

Мета цьогорічного свята полягала в тому, щоб зауважити і приділити більше уваги дітям воїнів АТО, разом із ними молитися, віддаючи їх під опіку Улашківської Богородиці, а також порадіти їхнім дитинством.