Діти впізнають обличчя ще в лоні матері – дослідження
  • Пон, 12/06/2017 - 12:16

Дослідники з Університету Ланкастеру провели дослідження, в результаті якого прийшли до висновку, що ненароджені діти на третьому триместрі вагітності здатні розрізняти фігури схожі на обличчя і не схожі.

Використовуючи технології 4D-ультразвуку, дослідники виявили, що діти в лоні матері більше схильні повертати голову до форм, схожих на обличчя.

Дослідження було проведено над 39-ма дітьми в лоні матері. Їм показували світлові фігури, схожі на форму обличчя (трикутні у формі переверненої піраміди) і не схожі (трикутні у формі піраміди). Тоді дослідники відстежували рухи голови дитини у відповідь на ці світла.

Виявилось, що дитина більше схильна повертати голову до форми, схожої на обличчя, що вказує на те, що вона надає перевагу візуальним формам з характеристиками обличчя.

Вінсент Рейд, професор психології з Університету Ланкастера, сказав, що команда дослідників показала, що «плід може розрізняти різні форми». Він додав, що досі проводили дослідження над різними сприйняттями дитини в лоні матері, однак «до цього часу ніхто не пробував досліджувати візуальне сприйняття плоду».

Результати цих досліджень показують, що візуальне сприйняття дитиною обличь формується ще до народження. Окрім того, стало відомо, що пізнання людського плоду можна вивчати, інформує Catholic Herald.

Як анонсує «News Medical Life Sciences», майбутні дослідження мають на меті з’ясувати чи здатна дитина в лоні матері розрізняти числа і кількість.