Дитяча спільнота «Добре серце» провела Хресну дорогу ненародженої дитини
  • Птн, 05/04/2019 - 13:26

3 квітня 2019 року в архикатедральному і митрополичому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, а 27 березня 2019 року у храмі Всіх святих УГКЦ містечка «Калинова Слобода» м. Івано-Франківськ діти-учасники спільноти «Добре серце» (керівник Ірина Фреїшин) провели Хресну дорогу ненародженої дитини.

Метою Хресної дороги є молитва за всіх ненароджених дітей, які стали жертвою страшного гріха – аборту. Діти-учасники спільноти ще по-різному розуміють цю важку тему, але в часі її читання і молитви вони дуже старалися та співпереживали зі змістом кожного із чотирнадцяти стоянь. Глибокий зміст розважань кожної стації, віршовані рядки слів ненародженої дитини та музичний супровід до сліз зворушили присутніх та змусили задуматися про цінність життя, дарованого Богом.

Звертаючись до парафіян духівник спільноти отець Микола Фреїшин сказав, що ця Хресна дорога – це символічне звернення вбитих дітей до батьків, лікарів, авторів законів, що дозволяють аборти і до усього суспільства, в якому позбавлення життя невинної дитини, на жаль, вважається нормою. Церква ж завжди навчала, навчає і нагадує всім: «Господь забороняє позбавляти життя ненародженої дитини! На сторожі захисту людського життя стоїть п’ята Божа Заповідь «Не убий».

Варто нагадати, що Постановою Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ було затверджено «Програму протидії абортам в Україні». Серед заходів, передбачених програмою, є запровадження в нашій Церкві Дня пам’яті абортованих дітей. Цей день відзначається щороку у другу суботу Великого посту.

У сучасному світі життя ненародженої дитини є мішенню смерті. Суворі реалії сьогодення нищать світ людяності, гасять вогнище родинної любові, занапащають безсмертні душі. Тому, усі, хто побували на цій Хресній дорозі, щиро молилися за недопущення гріха дітовбивства, за ненароджених дітей, їхніх матерів і батьків, за лікарів і медичних сестер, за усіх тих, від кого залежить невинне життя.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.if.ua