Дивовижний гімн Ісусові в Євхаристії у виконанні Паваротті та Стінга
  • Втр, 27/06/2017 - 10:44

Один із найвизначніших тенорів усіх часів і один із найбільших рок- та поп-зірок об’єднали свої голоси для того, щоб виконати один із найбільш поетичних і прекрасніших гімнів про Ісуса, присутнього в Євхаристії.

Результат – дивовижний. З одного боку, оперний голос Лучано Паваротті піднімається над натовпом, а з іншого – ніжний, тихий тенор Стінга наближає його.

Слова до гімну написав св. Тома Аквінський ще в 13-ому столітті. Варіантів музики до цих слів впродовж історії було кілька, однак ця версія – одна з найбільш відомих. Її автором є французький композитор й органіст бельгійського походження Сезар Франк (1872 рік).

Це виконання гімну відбулося ще 1992 року під час першого концерту «Паваротті і друзі» на батьківщині славнозвісного оперного співака – в італійському м. Модена.

«Panis Angelicus» («Ангельський Хліб») – гімн латинською мовою, що описує подив «слуги, убогого і покірного», котрий споживає Господа в Євхаристії. «Прийми нас туди, куди ми прагнемо – у світло, в якому Ти перебуваєш…».

Паваротті помер в 2007 році, однак його виконання продовжує вражати слухачів.

За матеріалами aleteia.org