Діяльність Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї свв. Йоакима і Анни презентували на зустрічі голів Комісій у справах родини УГКЦ
  • Чтв, 13/12/2018 - 12:52

11 грудня 2018 року, в рамках чергової координаційної зустрічі голів єпархіальних Комісій у справах родини УГКЦ відбулася презентація діяльності Єпархіального інституту душпастирства подружжя та сім’ї святих Йоакима і Анни, який вже понад рік діє у Стрийській єпархії. Зустріч проходила в приміщенні реколекційного дому «Самарянин» у м. Дрогобич.

Презентація Інституту відбувалася у два етапи. Першим виступив о. Орест Демко, віце-ректор інституту, який представив передумови та актуальність заснування інституту, концепцію та напрямки діяльності, розвиток цих напрямків на сьогоднішній день та найближчі плани на майбутнє.

Відтак, після короткої перерви, відбулася друга частина презентації, яку провів о. Тарас Бабій, ректор інституту. Розмова стосувалася діяльності Центру передподружнього приготування, який з 2016 році діє як структурний підрозділ Єпархіального інституту свв. Йоакима і Анни. Зокрема, доповідач представив головні зміни, які відбулися за останні два роки з метою підвищення якості викладів у рамках предподружнього навчання наречених. Рівно ж, представив специфіку діяльності Центру, який нараховує дев’ять відділень по цілій Стрийській єпархії.

Після цього відбулося обговорення та ділення досвідом процесу приготування наречених до Таїнства Подружжя у різних єпархіях. На завершення учасники зустрічі висловили готовність до тісної співпраці у розвитку ефективного душпастрства подружя та сім’ї.