Діяльність молодіжної групи «Голоси Слова» набирає свого розвитку і в Україні
  • Чтв, 28/03/2019 - 11:24

Вже з 2013 року починаючи з Італії а згодом Іспанії, Албанії, Аргентини, Німеччини, США, Бразилії та інших країн де працюють отці та сестри Чернечої Родини Воплоченого Слова засновуються молодіжно-апологетичні групи молоді «Голоси Слова». Метою цих молодіжних групи є об’єднати студентську молодь навколо однієї цілі: пізнати Правду.

Каже святий Августин: «Кожен хто проповідує Слово стає голосом Слова». Саме ця фраза спонукає Чернечу родину Воплоченого Слова щоб всі, а особливо християнська молодь усвідомлювала велику вагу та відповідальність пізнавати глибше Бога та зростати у вірі та любові до Нього та до ближніх. Наше суспільство через відкритість до західного світу все частіше наражається на небезпеку секуляризму та бездуховності. Тому часті формаційні зустрічі цієї молодіжної групи спрямовані саме для того щоб виховувати глибоко свідому молодь, яка б змогла протистояти цим викликам, не закриваючись в собі, а виховувалася у дусі відкритості та милосердя до потребуючих, зі сміливістю пропагувала та свідчила власним життям справжні християнські цінності.

Починаючи з серпня 2018 року вперше також і в Україні група молоді «Голоси Слова» розпочала свою діяльність, а з 22 по 24 березня в Івано-Франківську відбулася вже друга така їх формаційна зустріч.

Традиційно зустрічі цієї групи проходять у трьох напрямках: формаційний, духовний та діла милосердя.

Щодо формаційних конференцій то цього разу молодь мала можливість пізнати більше із власних свідчень п. Мирослава Возняка члена ІІІ чину Згромадження Воплоченого Слова про діяльність руху за життя в м. Івано-Франкфівську. Брат Климентій Карпінець, ВС провів цікаву конференцію про чесноту великодушності так необхідної для молодої людини, а о. Антоній Вацеба, ВС говорив про небезпечний вплив сект та новітніх релігійних рухів.

Молитовно надихнуло нашу молодь маленьке паломництво до відпустового місця с. Погіні, а найбільше вразило учасників молодіжної зустрічі можливість відвідати доми милосердя, що під опікою сестер Чернечої Родини Воплоченого Слова:  дому для дітей з неблагополучних сімей «Містечко милосердя св. Миколая» що в м. Івано-Франківську та родинного дому «Дім матері та дитини», що в с. Горохолина  Івано-Франківська області.

Небракувало також і розважальної частини для цієї зустрічі: спільні пісні, кумедні сценки, ігри та просто спільні розмови – стали ще одним кроком у зростанні дружби між молоддю.

Наступна формаційна зустріч молоді буде проведена у більш ширшому форматі, цього разу участь у ній зможуть взяти не тільки члени групи «Голоси Слова» але також і всі бажаючі молоді люди які прагнуть зростати у вірі та любові до Бога і до ближнього. Вперше дні формування для молоді організовані отцями та сестрами Чернечої Родини воплоченого Слова буде проведено з 8 по 12 травня цього року у с. Яблуниця Івано-Франківської області.

о. Антоній Вацеба, ВС